Radu Hobincu

De la WikiLabs
(Redirecționat de la Utilizator:Radu Hobincu)
Radu hobincu.jpg

Carieră

Perioadă Organizație Descriere
11 noiembrie 2012 - Ixia Romania Senior Java Engineer în cadrul companiei Ixia, mă ocup de implementare de soluții software în limbajul Java pentru echipamente de monitorizare de trafic în rețele.
1 octombrie 2012 - Universitatea Politehnica din București Asistent universitar în cadrul departamentului Dispozitive, Circuite și Aparate Electronice, țin laboratoare de Circuite Integrate Digitale și Programare Orientată Obiect.
1 octombrie 2006 - 30 septembrie Universitatea Politehnica din București Inginer în cadrul departamentului Dispozitive, Circuite și Aparate Electronice, cu postul de administrator de rețea, m-am ocupat și de îmbunătățirea sistemului de predare din departament realizând platforme de laborator, infrastructură și material pentru examinări, site-ul departamentului și nu în ultimul rând, acest wiki. În acest timp am ținut și laboratoare în regim de plata cu ora la disciplinele de Circuite Integrate Digitale, Programare Orientată Obiect pentru studenții din anul II, dar și Advanced Digital Systems, pentru studenții de la master.
15 ianuarie 2008 - 01 august 2009 UbiCORE Technology în colaborare cu compania germană Softtech Programator Delphi în cadrul companiei, m-am ocupat de dezvoltarea unor plug-in-uri ce permit importarea și exportarea fișierelor de tip IFC (Industry Foundation Classes) pentru aplicația Spirit CAD.
1 decembrie 2011 - 30 aprilie 2012 S.C. Mobitelco S.R.L. Inginer software, m-am ocupat de dezvoltarea unei biblioteci de funcții, dar și un simulator software a unui mediu de dezvoltare pentru Software Defined Radio, în C++.
1 Octombrie 2005 - 15 ianuarie 2008 ubiCORE Technology În cadrul startup-ului ubiCore Technology, m-am ocupat atât de dezvoltarea de software pentru un procesor Java (incluzând un generator de teste în limbaj de asamblare Java, un simulator la nivel de instrucțiune al procesorului, un cross-compiler pentru același procesor) cât și de design hardware, fiind dezvoltatorul modulului de memorie cache utilizat în procesorul ObjectCore.

Educație

Perioadă Universitate Diplomă
1 noiembrie 2008 - 31 octombrie 2011 Universitatea Politehnica din București, Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației Doctor inginer
1 octombrie 2003 - 30 iunie 2008 Universitatea Politehnica din București, Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației Inginer electronist, secția de Optoelectronică, specializarea Microelectronică

Cunoștințe de specialitate

Publicații

  1. V. Codreanu and R. Hobincu, "Performance Gain from Data and Control Dependency Elimination in Embedded Processors", in International Symposium on Electronics and Telecommunications, Timisoara, 2010.
  2. P. Bumbacea, V. Codreanu, R. Hobincu, L. Petrică and G. M. Ștefan, "Technology driven architecture for integral parallel embedded computing", in Semiconductor Conference, Sinaia, 2010.
  3. R. Hobincu, V. Codreanu and L. Petrică, "GNU Compiler Collection backend port for the integral parallel architecture", Buletinul Științific UPB, 2011.
  4. V. Codreanu, L. Petrică and R. Hobincu, "Increasing vector processor pipeline efficiency with a thread-interleaved controller", in International Conference on System Theory, Control and Computing, Sinaia, 2011.

Despre mine

Sunt o combinație de persoană activă și leneș incurabil (cerință obligatorie pentru un inginer). Fac mișcare și sporturi (arte marțiale, fitness, tir cu arcul) dar doar când nu îmi este lene. Atunci mă postez în fața calculatorului și joc tot felul de jocuri mai mult sau mai puțin stupide, ca orice geek autentic (World of Warcraft, Mass Effect, America's Army, Rainbow Six, Skyrim, etc.).