Diferență între revizuiri ale paginii „CID Lab Lucrarea 2”

De la WikiLabs
Jump to navigationJump to search
Linia 32: Linia 32:
 
== Recomandări pentru cadrele didactice ==
 
== Recomandări pentru cadrele didactice ==
 
* Se vor introduce noțiunile necesare folosirii [[Dispozitiv_de_IO:_Afișajul_cu_7_segmente|afișajului cu 7 segmente]]
 
* Se vor introduce noțiunile necesare folosirii [[Dispozitiv_de_IO:_Afișajul_cu_7_segmente|afișajului cu 7 segmente]]
* În vederea rezolvării cerinței, cadrul didactic va desena tabela de adevăr a funcției logice care activează segmentul CA, și va ghida studenții pentru identificarea funcției logice și implementarea ei în Verilog folosind operatori logici.
+
<!--* În vederea rezolvării cerinței, cadrul didactic va desena tabela de adevăr a funcției logice care activează segmentul CA, și va ghida studenții pentru identificarea funcției logice și implementarea ei în Verilog folosind operatori logici.-->

Versiunea de la data 23 martie 2015 09:19

Noțiuni și cunoștințe necesare

Exemplul 1

Realizați un decodor de doi biți folosind un bloc case. Testați decodorul legând intrările la switch-uri și ieșirile la led-uri.

Exemplul 2

Realizați un transcodor pentru afișajul cu 7 segmente, folosind un bloc case, care să poată afișa valorile de la 0 la 3. Intrarea modulului se va numi value iar ieșirea out_seg.

Exercițiu

Completați transcodorul de la exemplul 2 astfel încât să poată afișa valorile de la 0 la 15, în baza 16 (10 = A, 11 = b, 12 = C, 13 = d, 14 = e, 15 = F). Adăugați circuitului un decodor folosit pentru a selecta care din cele 4 cifre să afișeze valoarea selctată. Intrarea pentru selecția cifrei se va numi selection, iar ieșirea out_sel.

Intrarea value se va lega la switchurile SW3-SW0, intrarea selection la SW7-SW6, iar ieșirile la pinii corespunzători pentru afișajul cu 7 segmente.

Transcoder.png

Recomandări pentru cadrele didactice