CID Lab Lucrarea 3: Diferență între versiuni

De la WikiLabs
Jump to navigationJump to search
Fără descriere a modificării
Linia 6: Linia 6:
* [[Introducere în sinteza pe FPGA. Xilinx ISE]]
* [[Introducere în sinteza pe FPGA. Xilinx ISE]]
* Utilizarea programului de sinteză [[Tutorial Xilinx ISE|Xilinx ISE]]
* Utilizarea programului de sinteză [[Tutorial Xilinx ISE|Xilinx ISE]]
* [[Memorii ROM]], [[Dispozitiv de IO: Afișajul cu 7 segmente]]
* [[Memorii ROM]], [[Dispozitiv de IO: Afișajul cu 7 segmente]], [[Decodorul]]


== Cerințe ==
== Cerințe ==


* Descrieți în Verilog un modul de control pentru sistemul de afișaj cu 7 segmente. Acesta primește ca intrare valoarea care se dorește afișată (între 0 și 9) și la ieșire va genera codul de control pentru segmente și codul de control pentru cifre. Pentru valori mai mari decât 9, se va lumina forma caracterului E urmat de punct. Folosiți patru switch-uri pentru selecția valorii și patru switch-uri pentru selecția cifrei.
* Descrieți în Verilog un modul de control pentru sistemul de afișaj cu 7 segmente. Acesta primește ca intrare valoarea care se dorește afișată (între 0 și 9) și la ieșire va genera codul de control pentru segmente și codul de control pentru cifre. Pentru valori mai mari decât 9, se va lumina forma caracterului E urmat de punct. Folosiți patru switch-uri pentru selecția valorii și două switch-uri pentru selecția cifrei.
<!--
<!--
== Cerințe suplimentare (opționale) ==
== Cerințe suplimentare (opționale) ==

Versiunea de la data 16 martie 2014 14:27

Noțiuni și cunoștințe necesare

Cerințe

  • Descrieți în Verilog un modul de control pentru sistemul de afișaj cu 7 segmente. Acesta primește ca intrare valoarea care se dorește afișată (între 0 și 9) și la ieșire va genera codul de control pentru segmente și codul de control pentru cifre. Pentru valori mai mari decât 9, se va lumina forma caracterului E urmat de punct. Folosiți patru switch-uri pentru selecția valorii și două switch-uri pentru selecția cifrei.

Recomandări pentru cadrele didactice

  • Nu este necesară introducerea nici unei noțiuni noi, acestea fiind deja prezentate la seminar; Eventual se poate exemplifica prima linie din blocul case asociat memoriei ROM.
  • Se va răspunde la întrebările studenților.