CID Lab Lucrarea 5: Diferență între versiuni

De la WikiLabs
Jump to navigationJump to search
Linia 7: Linia 7:
* Utilizarea programului de sinteză [[Tutorial Xilinx ISE|Xilinx ISE]]
* Utilizarea programului de sinteză [[Tutorial Xilinx ISE|Xilinx ISE]]
* [[Circuite secvențiale]], [[Numărătorul]]
* [[Circuite secvențiale]], [[Numărătorul]]
* [[Divizorul de frecvență]]. [[Generator de impulsuri cu factor de umplere variabil]]. [[Transmisia seriala a datelor]].  
* [[Divizorul de frecvență]]. [[Generator de impulsuri cu factor de umplere variabil]].


== Cerințe ==
== Cerințe ==

Versiunea de la data 8 aprilie 2012 12:20

Noțiuni și cunoștințe necesare

Cerințe

Schema bloc a circuitului
  • Descrieți în Verilog un divizor de frecvență care să genereze un ceas cu frecvența de ~250Hz. Scrieți un modul de test pentru acest circuit în care semnalul de ceas descris în modulul de test să fie aibă exact perioada ceasului prezent pe placa de dezvoltare. Simulați circuitul în Modelsim.
  • Descrieți în Verilog un generator de impulsuri cu factor de umplere variabil folosind un registru de numărare de 8 biți. Scrieți un modul de test pentru acest circuit în care semnalul de ceas descris în modulul de test să fie aibă exact perioada ceasului prezent pe placa de dezvoltare. Simulați circuitul în Modelsim.
  • Folosind modulele anterioare și blocuri de instanțiere, descrieți în Verilog un circuit (numit Blinker) care să respecte schema din figură. Explicați funcționarea lui. Sintetizați circuitul legând ieșirile la leduri și configurați FPGA-ul.
  • Descrieți în Verilog un modul de transmisie serială a datelor pentru date de 8 biți și secvența de sincronizare 3'b101. Scrieți un modul de test în care să transmiteți cateva valori. Simulați circuitul în Modelsim.

Atenție: Ieșirea generatorului cu factor de umplere variabil este de 1 bit. Acesta trebuie multiplicat de 8 ori pentru a putea fi legat la ieșirea out a modulului Blinker.

Cerințe suplimentare (opționale)