CID aplicatii 12 : Exercitii cu circuite secventiale

De la WikiLabs

Teorie

Acest laborator are rolul de a sedimenta cunostintele dobandite anterior.

El consta in exercitii separate, unele date ca subiect la lucrarea 2 in anii anteriori.

Unele exercitii contin si automate. Daca acestea nu au fost inca predate, puteti ignora partea aceea de circuit.

Dupa cum se poate observa, exemplele sunt diverse ca domeniu de aplicabilitate. Prin asta se doreste a se arata importanta si diversitatea circuitelor digitale in societatea moderna.


Exercitii

Exercitiul 1: password checker

Verilog suporta codul ASCII deci puteti introduce si litere/string-uri care vor fi tratate prin reprezentarea lor binara.

password_checker.pdf


Exercitiul 2: pseudorandom number generator

pseudorandom_nr_generator.pdf


Exercitiul 3: calculator de siruri dupa formula data

calculator_siruri.pdf


Exercitiul 4: UART tx - structural

UART este un standard pentru transmisiune de date seriale. Pentru o descriere a protocolului puteti citi: functionare_uart

uart_tx.pdf


Exercitiul 5: UART rx - behavioural

Daca ati inteles cum functioneaza mecanismul de UART (si pentru a testa functionarea TX de la exercitiul anterior) puteti scrie modulul de RX (receiver) al protocolului, astfel incat cele 2 sa comunice intre ele.

La nivel de TB ar fi amandoua instantiate si conectate intre ele.

UART RX ar trebui sa scoata un puls al semnalului "valid" impreuna cu 8 biti de date daca transmisiunea a fost efectuata cu succes, datele care ies din el fiind cele care au intrat in modulul de tx.

Pentru a compara abordarea structurala cu cea comportamentala, acest modul se doreste a fi facut comportamental. In always-urile acestuia vor aparea mecanisme de numarare care practic alcatuiesc un mic FSM de control.


Exercitiul 6: microcontrollere - oscillator control register

Acest subiect prezinta un modul simplificat al mecanismului de control al oscilatorului de pe un microcontroller. Acest modul controleaza generarea smenalului de ceas ce se propaga catre microcontroller si deci viteza la care sistemul va functiona.

uc_osccon.pdf